## Math Expressions Common Core Grade 4 Unit 1 Lesson 9 Answer Key Subtract from Thousands

**Math Expressions Grade 4 Unit 1 Lesson 9 Homework**

**Subtract. Show your new groups.**

Question 1.

Answer:

Question 2.

Answer:

Question 3.

Answer:

Question 4.

Answer:

Question 5.

Answer:

Question 6.

Answer:

Question 7.

Answer:

Question 8.

Answer:

Question 9.

Answer:

Question 10.

Answer:

Question 11.

Answer:

Question 12.

Answer:

**Solve. Show your work.**

Question 13.

A cross-country automobile rally is 1,025 kilometers long. At a stopping place, the leader had traveled 867 kilometers. How far away was the finish line?

Answer:

Distance far away the finish line was = 158 kilometers.

Explanation:

Distance of a cross-country automobile rally = 1,025 kilometers.

Distance at a stopping place, the leader had traveled = 867 kilometers.

Distance far away the finish line was = Distance of a cross-country automobile rally – Distance at a stopping place, the leader had traveled

= 1025 – 867

= 158 kilometers.

Question 14.

A census counted 5,407 people in Marina’s home town. If 3,589 are males, how many are females?

Answer:

Number of females counted = 1818.

Explanation:

Number of people in Marina’s home town a census counted = 5,407.

Number of males counted = 3,589.

Number of females counted = Number of people in Marina’s home town a census counted – Number of males counted

= 5407 – 3589

= 1818.

Question 15.

A construction company is building a stone wall. The finished wall will contain 5,000 stones. So far, 1,487 stones have been placed. How many stones have not been placed?

Answer:

Number of stones to be placed = 3513.

Explanation:

Number of stones the finished wall contains = 5,000.

Number of stones placed = 1487.

Number of stones to be placed = Number of stones the finished wall contains – Number of stones placed

= 5000 – 1487

= 3513.

**Math Expressions Grade 4 Unit 1 Lesson 9 Remembering**

**Use any method to add.**

Question 1.

Answer:

Question 2.

Answer:

Question 3.

Answer:

The table shows the amount of litter collected from parks across a city on Earth Day each year. Use the data in the table to help answer the following questions.

Question 4.

How much litter was collected altogether in 2007 and 2008?

Answer:

Number of litter was collected altogether in 2007 and 2008 = 20,397 pounds.

Explanation:

Number of litter was collected in 2007 = 8,293 pounds.

Number of litter was collected in 2008 = 12,104 pounds.

Number of litter was collected altogether in 2007 and 2008 = Number of litter was collected in 2007 + Number of litter was collected in 2008

= 8,293 + 12,104

=20,397 pounds.

Question 5.

Which two years had a combined litter collection of 23,456 pounds?

Answer:

2008 and 2010 two years had a combined litter collection of 23,456 pounds.

Explanation:

Number of litter was collected in 2008 = 12,104 pounds.

Number of litter was collected in 2010 = 11,352pounds.

Number of litter was collected altogether in 2008 and 2010 = Number of litter was collected in 2008 + Number of litter was collected in 2010

= 12,104 + 11,352

= 23,456 pounds.

**Write an equation that shows an estimate of each answer. Then write the exact answer.**

Question 6.

495 + 812 ________________

Answer:

Estimation sum of 495 + 812 be 1400.

Exact Sum of 495 + 812 = 1307.

Question 7.

7,203 + 299 ________________

Answer:

Estimation sum of 7,203 + 299 be 7600.

Exact Sum of 7,203 + 299 = 7502.

Question 8.

2,859 + 6,017 ________________

Answer:

Estimation sum of 2,859 + 6,017 be 9000.

Exact Sum of 2,859 + 6,017 = 8876.

Question 9.

**Stretch Your Thinking** Bridget ungrouped 5,000 as shown. Use your understanding of place value to explain how the ungrouped number is equal to 5,000.

Answer:

Explanation:

Difference of 5000 – 2896 = 2104.